Barclays: Αισιοδοξία για το πρώτο τρίμηνο

Από το β' εξάμηνο η διανομή μερισμάτων
Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009 16:00

Οι οικονομικές επιδόσεις της Barclays στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς ήταν σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της περυσινής χρονιάς, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της βρετανικής τράπεζας.

«Είχαμε ένα καλό ξεκίνημα της χρονιάς», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Τζον Βάρλεϊ, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, ο Βάρλεϊ, έκανε λόγο για βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων της τράπεζας και αξιόλογη κερδοφορία και διαβεβαίωσε ότι η διανομή μερισμάτων θα ξεκινήσει και πάλι το δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία ακύρωσε την καταβολή τελικού μερίσματος για την χρήση 2008, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα κεφάλαιά της μεσούσης της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της, η Barclays θα υιοθετήσει σύστημα τριμηνιαίων πληρωμών, με την πρώτη να έχει προγραμματιστεί για το τέταρτο τρίμηνο του 2009.

Οι μετοχές του βρετανικού ομίλου ανέκτησαν τις αρχικές απώλειές τους και στις 14:35 (ώρα Ελλάδος) ενισχύονταν κατά 0,3% στις 218,75 πένες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα