Ισορροπία στη ζυγαριά

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 00:01

Απογοητευτικά μακροοικονομικά στοιχεία και καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα ισορρόπησαν χθες στη ζυγαριά των επενδυτών. Το αποτέλεσμα ήταν οι δείκτες της Wall Street να παρουσιάσουν συνεχείς, αλλά μικρές διακυμάνσεις.

Οι Bank of America, JP Morgan Chase, Fifth Third Bancorp και Genworth Financials ήταν εκ των μεγάλων κερδισμένων στον τραπεζικό κλάδο. ¶νοδο περίπου 4% κατέγραφε και η μετοχή της Apple, περιορίζοντας έτσι τις απώλειες του δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq.

Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές της UPS, εξαιτίας των απογοητευτικών προβλέψεών της για τα οικονομικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, καθώς και της Home Depot, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για μεγάλη πτώση στις μεταπωλήσεις και τις τιμές κατοικιών.

Στην Ευρώπη, σε μία νευρική συνεδρίαση, οι μετοχές διολίσθησαν τελικά σε αρνητικό έδαφος. Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι επιχειρήσεις ενέργειας, όπως οι ΒG Group, BP, Royal Dutch Shell και Total. Μεικτή ήταν η εικόνα του τραπεζικού κλάδου. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε 0,4%.

Στην αγορά συναλλάγματος, τόσο το ευρώ όσο και η στερλίνα ενισχύθηκαν έναντι του δολαρίου. Το αμερικανικό νόμισμα δέχθηκε πιέσεις από τα αποθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Ανοδικά κινήθηκαν χθες και οι τιμές του αργού πετρελαίου, πλησιάζοντας και πάλι τα 50 δολάρια το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα