Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 05:17
UPD:06:16

Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς η άνοδος των τραπεζικών μετοχών περιόρισε την ανησυχία ότι η παγκόσμια ύφεση βλάπτει τα κέρδη.

Οι μετοχές της Mizuho Financial Group Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης εισηγμένης στο χρηματιστήριο ιαπωνικής τράπεζας σημείωναν άνοδο 8,9% μετά τη δήλωση ότι πουλά ομόλογα αξίας 5,1 δισ. δολαρίων. Οι μετοχές της KDDI Corp., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, σημείωναν απώλειες 5,2% μετά την πρόβλεψη για τη χαμηλότερη αύξηση κερδών σε τέσσερα χρόνια. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής τσιπ μνήμης στον κόσμο, υποχωρούσαν 2,7%, καθώς πτωτικά κινήθηκα τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο.

Ο MSCI Asia Pacific Index αναρριχήθηκε 0,3% φθάνοντας στις 89,84 μονάδες στις 11:03 π.μ. στο Τόκιο, ωθώντας την εβδομαδιαία του άνοδο στο 0,2%. Ο δείκτης έχει σημειώσει άνοδο 27% από τα χαμηλότερα επίπεδα πλέον των πέντε ετών στα οποία υποχώρησε στις 9 Μαρτίου καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τις προσπάθειές τους να περιορίσουν την παγκόσμια ύφεση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 απώλεσε 0,3% φθάνοντας στις 8.817,96 μονάδες. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε 0,2%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις περισσότερες ασιατικές αγορές εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 0,1%. Η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,1% το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης, καθώς η αύξηση των δαπανών και των κατασκευών απέτρεψε την είσοδό της στην ύφεση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα