Γαλλία: Δέσμευση για καταβολή 16 δισ. δολ. στο ΔΝΤ

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 05:48

Τη δέσμευση της Γαλλίας να συμβάλλει με το ποσόν των 16 δισ. δολ. στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) υπέγραψε την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση.

«Υπέγραψα την επιστολή που δεσμεύει τη Γαλλία να πληρώσει στο ΔΝΤ τη συμβολή της για να αυξηθούν οι πόροι τους οποίους θα διαθέτει το ΔΝΤ για να αντιμετωπίσει την κρίση», δήλωσε η υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με το γενικό διευθυντή του Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.

Οι μεγάλες και αναπτυσσόμενες χώρες της G20 αποφάσισαν να χορηγήσουν στο ΔΝΤ επιπλέον 500 δισ. δολ. για να αντιμετωπιστεί η κρίση. Από τα χρήματα αυτά, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει με 100 δισ. δολ. (περίπου 75 δισ. ευρώ).

Η Γαλλία είναι μία από τις πρώτες χώρες-μέλη της Ε.Ε. που συγκεκριμενοποιεί τις αποφάσισεις που ανακοινώθηκαν στη σύνοδο της G20 στο Λονδίνο, στις αρχές Απριλίου.

Σήμερα Παρασκευή θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της G7 και θα ακολουθήσει συνεδρίαση της G20. Το Σάββατο θα ξεκινήσει η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα