Nomura: Διεύρυνση ζημιών το δΆ τρίμηνο χρήσης

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 09:56
UPD:10:09

Ζημίες μεγαλύτερες απΆ ό,τι αναμενόταν εμφάνισε η Nomura Holdings στο τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, εν μέρει εξαιτίας του διπλασιασμού των δαπανών προσωπικού.

Ειδικότερα, η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Ιαπωνίας εμφάνισε ζημίες 217,1 δισ. γιεν (2,2 δισ. δολ.) έναντι ζημιών 153,9 δισ. γιεν το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για απώλειες ύψους 127 δισ. γιεν.

Οι δαπάνες προσωπικού αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του εξεταζόμενου τριμήνου στα 161,7 δισ. γιεν από 78,4 δισ. γιεν ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η Nomura. Η εταιρεία εξαγόρασε πέρυσι τις επιχειρήσεις της Lehman Brothers στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη και εγγυήθηκε για τους μισθούς και τα μπόνους των πρώην στελεχών της αμερικανικής επιχείρησης. Η Nomura υπολογίζεται ότι δαπανεί 2 δισ. δολάρια για να απορροφήσει τους 8.000 εργαζομένους της Lehman.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο της οικονομικής χρήσης, που έληξε στις 31 Μαρτίου, η εταιρεία εμφάνισε ζημίες 709,4 δισ. γιεν έναντι ζημιών 67,8 δισ. γιεν την προηγούμενη χρονιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα