ΕΣΘ: Δυσαρεστημένοι οι έμποροι από την κίνηση του Πάσχα

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009 12:24
UPD:12:38

Δυσαρεστημένοι από την κίνηση στην αγορά κατά την περίοδο του Πάσχα εμφανίστηκαν σε ποσοστό 71% οι έμποροι της Θεσσαλονίκης (ποσοστό 71%), ενώ έξι στους δέκα παρουσίασαν μειωμένους τζίρους, σε ποσοστά που κατά περιπτώσεις ξεκινούν από 2% και φτάνουν το 100%.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), σε δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων, κατά την περίοδο του Πάσχα.Σε ερώτηση για το πώς βλέπουν την αγορά εν μέσω οικονομικής κρίσης, σχεδόν οι μισοί (48%) απάντησαν «το μη χείρον βέλτιστον», επισημαίνοντας ότι με βάση τις επικρατούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες είναι ικανοποιημένοι.

«Στην αγορά επικρατεί ανησυχία, λόγω της επιδείνωσης του καταναλωτικού κλίματος, της κάμψης των λιανικών πωλήσεων, και κατ’ επέκταση του τζίρου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν το μέλλον με ανασφάλεια. Οφείλει η Πολιτεία να αντιληφθεί τη δύσκολη κατάσταση και να δώσει κίνητρα ενίσχυσης των ΜΜΕ, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ.

Πάντως, σε σχέση με το δεύτερο 15ήμερο του Μαρτίου, οι περισσότερες επιχειρήσεις δήλωσαν αύξηση τζίρου στην περίοδο 1/4-18/4 (το 70%-90% των ερωτηθέντων, αναλόγως περιοχής).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα