Chrysler: Συμφωνία με εργατικά συνδικάτα

Ανοίγει ο δρόμος για συνεργασία με τη Fiat
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 09:31
UPD:09:38
REUTERS /MIKE SEGAR

Σε συμφωνία με το μεγαλύτερο συνδικάτο εργατών στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία UAW κατέληξε η διοίκηση της Chrysler – η οποία έχει προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου προκειμένου να προχωρήσει σε περικοπές δαπανών. Επίσης, εξασφάλισε την επικύρωση μιας νέας συμφωνίας με τους εργαζόμενούς της στον Καναδά.

Τα μέλη της United Auto Workers θα πρέπει πλέον να εγκρίνουν την προτεινόμενη σύμβαση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά χθες το συνδικάτο. Εν τω μεταξύ, οι εργάτες, που εκπροσωπούνται από την Canadian Auto Workers ενέκριναν σύμβαση, η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει σε εξοικονόμηση 197 εκατ. δολαρίων ετησίως.

«Η συμφωνία, η οποία υποβλήθηκε για έγκριση στα μέλη της UAW στην Chrysler, πληροί τις απαιτήσεις που έχει θέσει το υπουργείο Οικονομικών για να εγκριθούν τα δάνεια προς την εταιρεία. Περιλαμβάνει μετατροπές στην συλλογική σύμβαση του 2007», καθώς και στις κοινωνικές παροχές που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι, τονίζει το αμερικανικό συνδικάτο.

Οι ανωτέρω συμφωνίες φέρνουν την Chrysler ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο της να αποφύγει τη χρεοκοπία. Οι εργάτες της θα πρέπει να αποδεχτούν λιγότερο γενναιόδωρα συμβόλαια, έτσι ώστε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να μπορέσει να συνεργαστεί με την Fiat και να εξασφαλίσει περισσότερη βοήθεια από ΗΠΑ και Καναδά.

Η εταιρεία θα πρέπει επίσης να πείσει τους πιστωτές να διαγράψουν το μεγαλύτερο μέρος των μη εξασφαλισμένων χρεών, συνολικού ύψους 6,9 δισ. δολαρίων.

Η Chrysler έλαβε δάνειο 4 δισ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση στις αρχές Ιανουαρίου και αναμένεται να λάβει επιπλέον 500 εκατ. δολάρια. Σε περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία με την Fiat, προτού εκπνεύσει η προθεσμία που της έχει δώσει η κυβέρνηση, θα λάβει πρόσθετη ενίσχυση έως 6 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα