Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 05:15
UPD:05:22

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας και του κλάδου υγιεινής καλύπτοντας τις απώλειες μεταξύ των εταιρειών του κλάδου των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση στις 89,25 μονάδες στις 10:02 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης αναρριχήθηκε 26% από τις απώλειες πλέον των πέντε ετών που σημείωσε στις 9 Μαρτίου ωθώντας την αξία του στα υψηλότερα επίπεδα παό τον Νοέμβριο του 2007.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 8.746,84 μονάδες. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,9%. Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν, τη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες.

Χθες στη Ν. Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε απώλειες 1% εν μέσω ανησυχιών ότι η επιδημία της γρίπης των χοίρων θα βλάψει τις εταιρείες ταξιδίων, ενεργείας και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέβασε το επίπεδο συναγερμού για την πανδημία της γρίπης των χοίρων αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η νόσος θα βλάψει τις προσπάθειες των κυβερνήσεων να αναζωογονήσουν την παγκόσμια οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα