Συμφωνία για τη διάσωση της Chrysler

Τρίτη, 28 Απριλίου 2009 18:00
UPD:18:07

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών κατέληξε σε συμφωνία με τους κύριους πιστωτές της Chrysler, που μπορεί να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να αποφύγει την χρεοκοπία, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι κύριοι πιστωτές της Chrysler, στους οποίους η εταιρεία χρωστάει 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια, έχουν συμφωνήσει να παραγράψουν μέρος των χρεών ώστε να φθάσουν στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Οι ειδήσεις αυτές έρχονται στο φως καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία κάνει αγώνα δρόμου για να μπορέσει εντός του χρονοδιαγράμματος που εκπνέει στις 30 Απριλίου να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για τη συνεργασία με την ιταλική Fiat. Επιπλέον η Chrysler ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την ηγεσία της συνδικαλιστικής οργάνωσης United Auto Workers για να μειωθούν οι εισφορές που χρωστάει η εταιρεία στο ταμείο υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα