Εως την τελευταία στιγμή οι προσπάθειες διάσωσης της Chrysler

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009 05:41

Eτοιμες να ολοκληρώσουν συμφωνία για συγχώνευσή τους μέχρι αύριο είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες Fiat Spa και Chrysler LLC, η οποία θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο για τις χρεωκοπίες - ως βασικό στοιχείο του σχεδίου ανασυγκρότησης της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Η Chrysler έχει υποχρεωθεί από την κυβέρνηση να παρουσιάσει έως αύριο τα αποτελέσματα των επαφών με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και τους πιστωτές της. Το συνδικάτο των εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία ψηφίζει απόψε για την έγκριση των προτάσεων για μείωση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των υποχρεώσεων της εταιρίας στο ταμείο περίθαλψης των συνταξιούχων υπαλλήλων της.

Εάν ορισμένοι πιστωτές της Chrysler απορρίψουν την πρόταση που έχει γίνει από κυβερνητικούς αξιωματούχους για την αποδοχή μετρητών ύψους 2 δισ. δολ. έναντι του χρέους της εταιρείας, η πιθανή συμφωνία ανάμεσα στις εταιρείες Fiat και Chrysler θα αποτελέσει μέρος του σχεδίου που θα υποβληθεί στον δικαστή που εξετάζει περιπτώσεις χρεωκοπίας, σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το Reuters.

Αλλη πηγή ανέφερε ότι η Chrysler LLC δεν θα τεθεί σε καθεστώς εκκαθάρισης, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα υπαχθεί σε καθεστώς χρεωκοπίας.

«Η Chrysler θα επιβιώσει και θα αποφύγει την εκκαθάριση, αλλά είναι αβέβαιο εάν αυτό θα γίνει υπό το καθεστώς της χρεωκοπίας», δήλωσε πηγή την οποία επικαλείται το Reuters.

Στο μεταξύ αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα δήλωσε ότι οι συνομιλίες για το μέλλον της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα συνεχιστούν μέχρι το τελευταίο λεπτό της 30ης Απριλίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα