Chrysler: Συμφωνία με Fiat

Πέμπτη, 30 Απριλίου 2009 19:54
UPD:20:59

Σε συμφωνία με τη Fiat κατέληξε η Chrysler για μια αρχική συμμετοχή της ιταλικής εταιρείας σε ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Είμαι ευτυχής να ανακοινώσω σήμερα ότι η Chrysler και η Fiat συνήψαν συνεργασία που έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος ο Μπαράκ Ομπάμα.

Διαβεβαίωσε δε ότι η διαδικασία πτώχευσης που κήρυξε σήμερα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, θα είναι ταχεία και «ελεγχόμενη». Πρόσθεσε μάλιστα πως η αίτηση χρεοκοπίας συνιστά άλλο ένα βήμα προς την επιβίωσή της.

Παράλληλα οι κυβερνήσεις ΗΠΑ και Καναδά ανακοίνωσαν πως θα διαθέσουν 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν την αναδιάρθρωση της Chrysler, μέσω της δικαστικής εποπτείας της.

«Οι κυβερνήσεις του Καναδά και των ΗΠΑ αναθεώρησαν τα σχέδια για την ανασυγκρότηση της Chrysler LLC και των θυγατρικών της» αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου και του γραφείο του πρωθυπουργού του Καναδά. Οι ΗΠΑ διαθέτουν 8,08 δισεκατομμύρια δολάρια στην Chrysler, ενώ η κυβέρνηση του Καναδά διαθέτει 2,42 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ανακοίνωση τονίζει ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα κατέχουν το 8% των μετοχών της Chrysler LLC και ο Καναδάς το 2%.

Την ίδια ώρα, ανακοίνωση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναφέρει ότι τα περισσότερα εργοστάσια της θα σταματήσουν την παραγωγή, επαναφέροντας τους ρυθμούς της κανονικής παραγωγής όταν η Chrysler LLC ξεφύγει από την διαδικασία της πτώχευσης, η οποία και υπολογίζεται να γίνει με καθυστέρηση 30 έως και 60 ημερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα