Κίνα: Αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Για πρώτη φορά σε εννέα μήνες
Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 06:12
UPD:06:19

Αύξηση για πρώτη φορά σε χρονικό διάστημα εννέα μηνών σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Κίνα με την άνοδο των επενδύσεων και τον περιορισμό της μείωσης των παραγγελιών για εξαγωγές, σύμφωνα με την έρευνα της CLSA Asia- Pacific Markets.

Ο CLSA China Purchasing Managers’ Index αυξήθηκε εποχιακώς προσαρμοσμένος στο 50,1 τον Απρίλιο από 44,8 τον Μάρτιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της επενδυτικής τράπεζας μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Πάνω από το 50 ο δείκτης καταδεικνύει ανάπτυξη.

Η ανάκαμψη της βιομηχανικής παραγωγής αυξάνει τα σημάδια ανάκαμψης της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας του κόσμου καθώς η Κίνα παλεύει με την κατάρρευση του παγκόσμιου εμπορίου, τη μείωση των επενδύσεων στα ακίνητα και τις κατασκευές. Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση η παραγωγή αυξήθηκε στο 51,3 από το 44,3 – η πρώτη αύξηση σε εννέα μήνες – και ο δείκτης των παραγγελιών για εξαγωγές αυξήθηκε στο 48,8 από 41,4.

Η οικονομία της Κίνας αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,1% το πρώτο τρίμηνο της χρήσης σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, υστερώντας της ανάπτυξης με ρυθμό 9% ολόκληρο το 2008 και 13% το 2007. Η ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο ενδέχεται να έχει ρυθμό 7%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του State Information Center που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «China Securities Journal».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα