Κοντά στα υψηλότερα πέντε εβδομάδων το αργό

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 06:24
UPD:06:31

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα πέντε εβδομάδων διαπραγματεύθηκε το αργό καθώς η άνοδος των μετοχών στα χρηματιστήρια τόνωσαν την αισιοδοξία ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει.

Το πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά την εβδομάδα που πέρασε καθώς η βελτίωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ αύξησαν τις προσδοκίες ότι η ζήτηση των καυσίμων θα ενταθεί. Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι μετοχές με τον δείκτη S&P/ASX 200 στην Αυστραλία να σημειώνει άνοδο 1,3%, φθάνοντας στις 3.820,20 μονάδες στις 9:55 π.μ. στο Σύδνεϋ. Ανοδο 1,6% σημείωσε στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 53,43 δολ. το βαρέλι, 23 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 9:43 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης.

Την 1η Μαΐου το αργό αναρριχήθηκε 4,1% φθάνοντας στα 53,20 δολ. το βαρέλι, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος στις 26 Μαρτίου μετά την άνοδο του δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών στις ΗΠΑ για δεύτερο μήνα και την άνοδο του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών.

Tο μπρεντ για παράδοση Ιουνίου διαπραγματεύθηκε στα 53,15 δολ. το βαρέλι, 30 σεντς υψηλότερα, στις 9:44 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης στο ICE Futures Europe του Λονδίνου. Τα συμβόλαια του μπρεντ σημείωσαν άνοδο 2,05 δολ., ποσοστό 4% την 1η Μαΐου φθάνοντας στα 52,85 δολ. το βαρέλι.

Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας, της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο, αυξήθηκε περίπου 49.000 βαρέλι τον Απρίλιο, ανακοίνωσε στις 2 Μαΐου το υπουργείο Ενεργείας της χώρας. Οι εξαγωγές από το Ιράκ, τη μόνη χώρα μέλους του ΟΠΕΚ που δεν έχει ποσοστώσεις, ενδέχεται να αυξηθούν έως 4% αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία πώλησης πετρελαιοειδών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα