Λ. Παπαδήμος: Θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι την ανάκαμψη

Δευτέρα, 04 Μαΐου 2009 19:17

Στην προσήλωση της κυβέρνησης «για μείωση του ελλείμματος και του χρέους, ανεξάρτητα από το όποιο πολιτικό κόστος» αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, κατά την παρέμβασή του σε συζήτηση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την κρίση.

Ανέφερε ακόμη ότι «δεν υπάρχει ενιαία συνταγή εξόδου από την κρίση, καθώς κάθε χώρα με τις ιδιαιτερότητές της αντιμετωπίζει διαφορετικά προβλήματα». Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επανέλαβε ότι τα περιθώρια ελιγμών είναι περιορισμένα και πως καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

O αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος.

Στη δική του παρέμβαση ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος, αναφερόμενος στις σημερινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις ευρωπαϊκές οικονομίες, ανέδειξε ως βασικά προβλήματα τη μείωση της ιδιωτικής κατανάλωσης και των επενδύσεων, υπογραμμίζοντας πως ιδιαίτερη έμφαση θα πρέπει να δοθεί στην αποκατάσταση της χαμηλής εμπιστοσύνης που υπάρχει προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και τη μεγάλη αβεβαιότητα που κυριαρχεί γενικότερα.

Σημείωσε ακόμη ότι «υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά μηνύματα από τις αγορές στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης της οικονομίας», αλλά πρόσθεσε ότι θα απαιτηθεί χρόνος έως ότου υπάρξει ανάκαμψη και ισχυροποιηθεί η οικονομική ανάπτυξη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα