Ακλόνητο το ράλι

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 00:01

Ενδείξεις για σταθεροποίηση της ύφεσης, σχέδια για μεγάλες συμφωνίες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και αυξανόμενες ελπίδες ότι οι αμερικανικές τράπεζες, ακόμη και αν αναγκαστούν να αντλήσουν επιπλέον κεφάλαια δεν θα στραφούν σε επιπλέον κρατική βοήθεια, έδωσαν χθες ώθηση στις μετοχές διεθνώς.

Στη Wall Street τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 κατέγραφαν κέρδη περίπου 2% κατά το μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης. Ο δεύτερος μάλιστα ήταν σε υψηλά τεσσάρων μηνών και πολύ κοντά στο να αντισταθμίσει πλήρως τις απώλειες που εμφάνιζε σε σχέση με το κλείσιμο του 2008.

Στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι τράπεζες. Ιδιαίτερα θετικό ήταν το κλίμα και στις αγορές της Ευρώπης. Με κέρδη 1,6% στις 842,7 μονάδες έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst των 300 blue chips. Ηταν το υψηλότερο κλείσιμό του από τις 12 Ιανουαρίου. Αλμα 8,1% έκανε και ο τίτλος της Fiat, καθώς η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού κολοσσού σε συνεργασία με την Chrysler και την Opel.

Σημαντική άνοδο είχε και ο τραπεζικός κλάδος. Σε ράλι επιδόθηκαν και οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών. Ο δείκτης MSCI Emerging Markets έκανε άλμα 5,5% και έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα