Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 05:15
UPD:06:17

Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές διευρύνοντας το ράλι των μετοχών παγκοσμίως που περιόρισε τις ζημίες τους το 2009, καθώς οι καλύτερες πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ έδειξαν ότι τα χειρότερα της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης έχουν περάσει.

Ο MSCI AC Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – σημείωνε άνοδο 0,8% φθάνοντας στις 298,14 μονάδες στις 10:54 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης αναρριχήθηκε 43% τους δύο τελευταίους μήνες εν μέσω των προσδοκιών ότι η χειρότερη χρηματοπιστωτική κρίση έλαβε τέλος. Ο MSCI World Index σημείωσε άνοδο 0,3% και είναι 0,4% υψηλότερα στο έτος.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία, τη Ν. Κορέα και την Ταϊλάνδη. Στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex αναρριχήθηκε 1,6%, ωθώντας την άνοδο τριών ημερών στο 13%, εν μέσω εικασιών ότι οι καλύτερες σχέσεις με την Κίνα θα τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index αναρριχήθηκε 0,3% πριν από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας για τα επιτόκια.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 3,4%, περιορίζοντας τις απώλειες του έτους καθώς η National Association of Realtors είπε ότι οι αγορές κατοικιών αναρριχήθηκαν 3,2% τον Μάρτιο.

Τα συμβόλαια του χαλκού σημείωσαν άνοδο 2,1% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων χθες στη Ν. Υόρκη ενώ το πετρέλαιο αναρριχήθηκε 2,4% στα υψηλότερα επίπεδα πέντε μηνών εν μέσω προσδοκιών ότι η ζήτηση για εμπορεύματα φυσικής παραγωγής θα βελτιωθεί καθώς ανακάμπτει η παγκόσμια οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα