Γ. Παπαντωνίου: Να τεθεί ο στόχος μηδενισμού του ελλείμματος το 2013

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 20:25

Την ανάγκη τήρησης αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής και συγκρότησης ενός σχεδίου ανταγωνιστικού μοντέλου για την ελληνική οικονομία υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Μιλώντας σε εκδήλωση του επιμελητηρίου με θέμα: «Η Ελλάδα απέναντι στην κρίση» και κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου, ο κ. Μίχαλος σημείωσε πως η χώρα μας καλείται να αντιμετωπίσει χρόνια προβλήματα και υστερήσεις της ελληνικής οικονομίας που δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης από την κρίση.

Από την πλευρά του, ο κ. Παπαντωνίου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να θέσει ως στόχο το μηδενισμό του ελλείμματος σε μια τετραετία, 2010 - 2013 ενώ ο κ. Μίχαλος σχολίασε ότι «μαγικές συνταγές και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν» και ότι απαιτείται ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο - χωρίς κομματικές παρωπίδες - που θα οδηγήσει στην έξοδο, θα επιταχύνει την ανάπτυξη και θα προσφέρει ένα νέο πλαίσιο για την κοινωνική συνοχή.

Γ. Παπαντωνίου: Νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μπορεί να οδηγήσει σε πτώχευση

Γ. Παπαντωνίου: Νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας μπορεί να οδηγήσει σε πτώχευση

Ο κ. Παπαντωνίου σημείωσε ότι «για να υπάρξουν περιθώρια στήριξης της οικονομίας και των αδύναμων ομάδων, η προσαρμογή πρέπει να στηριχθεί σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κατά το πρότυπο του προγράμματος ένταξης στην ΟΝΕ. Το βάρος της προσαρμογής δεν πρέπει να πέσει στους συνεπείς φορολογούμενους ούτε στις αδύναμες ομάδες. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να εστιαστούν στη διοίκηση και στους θεσμούς, ώστε η δημοσιονομική εξυγίανση να επιτευχθεί με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της σπατάλης στο δημόσιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα