Εκκληση Κ. Καραμανλή στην τουριστική βιομηχανία για μείωση τιμών

Τρίτη, 05 Μαΐου 2009 21:20
UPD:06/05/2009 17:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εκκληση στους εμπλεκομένους στον κλάδο του τουρισμού να ρίξουν τις τιμές απηύθυνε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη 17η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Ανέφερε ακόμη πως «είμαστε τώρα στο ξεκίνημα της πιο δύσκολης περιόδου για τη μεγάλη βιομηχανία -την τουριστική βιομηχανία- της χώρας μας» λόγω της διεθνούς κρίσης και χαρακτήρισε τους επόμενους μήνες ιδιαίτερα κρίσιμους. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς να το κατονομάσει.

Πιο αναλυτικά, σημείωσε πως η υποχώρηση της τουριστικής κίνησης επηρεάζει δυσμενώς, τόσο την οικονομία, όσο και την κοινωνία μας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να αναπτύξουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσουμε, όσο το δυνατό περισσότερο, τις δυσμενείς συνέπειες». «Είναι ανάγκη να επιδείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, ευελιξία, προσαρμογή, αλλά και προσήλωση στους στόχους μας» πρόσθεσε.

Κ. Καραμανλής: Απροκάλυπτη υποκρισία και εμπαιγμός οι υποσχέσεις σε όλους και για όλα

Κ. Καραμανλής: Απροκάλυπτη υποκρισία και εμπαιγμός οι υποσχέσεις σε όλους και για όλα

Αναφερόμενος στους άξονες του σχεδίου για έξοδο από την κρίση, επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ: «Υποσχέσεις σε όλους και για όλα -ιδίως, μάλιστα, κατά τη δύσκολη αυτή συγκυρία- θα συνιστούσαν, είτε απροκάλυπτη υποκρισία και εμπαιγμό, είτε άγνοια και διολίσθηση σε επικίνδυνους δρόμους. Πολιτικές που στόχο έχουν «να ακούγονται ευχάριστα, αγνοούν τη διεθνή πραγματικότητα και δεν μπορούν να είναι χρήσιμες στον τόπο».

Αφότου επανέλαβε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για τη στήριξη του τουρισμού, κάλεσε τους εκπροσώπους του κλάδου να ρίξουν τις τιμές: «Σε μια περίοδο παγκόσμιας οικονομικής κρίσης είναι προς όφελος τόσο των άμεσα όσο και των έμμεσα εμπλεκόμενων στο τουριστικό προϊόν να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στη συμπίεση των τιμών». Ζητώντας να αναπτυχθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια γι' αυτό το σκοπό, σε συνδυασμό με τη διατήρηση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών, επισήμανε πως αυτό θα είναι προς όφελος της τουριστικής βιομηχανίας μας, της κοινωνίας μας, καθώς και «ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα στους δύσκολους αυτούς καιρούς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα