Βραζιλία: 16,7% η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής

Εξ ατιίας της παγκόσμιας ύφεσης
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 07:46

Μείωση 16,7% τη χρονική περίοδο Οκτωβρίου-Μαρτίου σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της Βραζιλίας, αποτέλεσμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής ήταν η μεγαλύτερη μετά το 1990, όταν είχε μειωθεί σε ποσοστό 19,8% την ίδια χρονική περίοδο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Ιανουάριο, το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες. Ωστόσο, τον Μάρτιο βρισκόταν 10% χαμηλότερα από ό,τι τον Μάρτιο του 2008.

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο, η βιομηχανική παραγωγή της Βραζιλίας μειώθηκε κατά 14,7% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008 -πρόκειται για το χειρότερο απολογισμό από το πρώτο τρίμηνο του 1991, όταν είχε σημειώσει μείωση 15,2%.

Η αυτοκινητοβιομηχανία - η οποία θεωρείται η «καρδιά» της οικονομίας στη Βραζιλία - συρρικνώθηκε κατά 27,2% το πρώτο τρίμηνο του 2009 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς.

Ωστόσο υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας. Η αυτοκινητοβιομηχανία ηγείται της τάσης, με αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 7% τον Μάρτιο σε σύγκριση με το Φεβρουάριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα