ΥΠΟΙΟ: Διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις κατά της κρίσης

Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής
Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009 14:38
UPD:17:18

Ερωτηθείς αν φοβάται κοινωνική έκρηξη, όπως φοβούνται στην Ευρώπη, ο κ. Παπαθανασίου απάντησε αρνητικά, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση, τόνισε πως η κυβέρνηση «βεβαίως είναι ισχυρή» για να ψηφίσει τα μέτρα.

Η κυβέρνηση επιλέγει την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα, να λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να βγούμε από την κρίση, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για θέματα οικονομίας ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου.

Αν και, όπως ανέφερε, η Ελλάδα προβλέπεται να έχει καλύτερες επιδόσεις και στον τομέα της ανάπτυξης και στον τομέα της ανεργίας, επηρεάζεται από τη «σοβαρή επιδείνωση της οικονομικής κρίσης». Τονίζοντας πως απέναντι σε αυτή την κατάσταση «δεν υπάρχουν εύκολες συνταγές και μαγικές λύσεις», ο κ. Παπαθανασίου επεσήμανε πως έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην υπευθυνότητα και τις ανεύθυνες υποσχέσεις, επικρίνοντας εμμέσως το ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει την πρώτη γραμμή, την υπεύθυνη δηλαδή πολιτική που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση ... είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να βγει η χώρα από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν φοβάται κοινωνική έκρηξη, όπως φοβούνται στην Ευρώπη, ο κ. Παπαθανασίου απάντησε αρνητικά, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση, τόνισε πως η κυβέρνηση «βεβαίως είναι ισχυρή» για να ψηφίσει τα μέτρα.

«Επιλογή της κυβέρνησης είναι να λέμε με υπευθυνότητα όλη την αλήθεια στους Έλληνες και να παίρνουμε τα αναγκαία μέτρα, να κάνουμε τις βελτιώσεις και προσαρμογές, ώστε να βγούμε από την κρίση με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες και αρνητικές συνέπειες και να είμαστε έτοιμοι, μετά την ολοκλήρωση της κρίσης, διάστημα που ασφαλώς θα έρθει», τόνισε από την πλευρά του στο press room ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε ερώτηση περί των ευθυνών, που καταλόγισε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως «για μία ακόμα φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει πως, είτε δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στο διεθνή χώρο, είτε εθελοτυφλεί και δεν θέλει να καταλάβει».

«Ο κ. Παπανδρέου δεν αντιλαμβάνεται, ή δεν θέλει να αντιληφθεί, ότι αν τα προηγούμενα πέντε χρόνια δεν είχαν γίνει αλλαγές, μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές διορθώσεις, η χώρα θα βρισκόταν σε ασφαλώς πολύ χειρότερο σημείο. Αυτά δεν θέλει να τα δει. Διατυπώνει εξωπραγματικά ευχολόγια, εκφράζεται με ψευτοακαδημαϊκές τοποθετήσεις, που δεν έχουν σχέση με τη σημερινή οικονομική κατάσταση και με τον τρόπο, που όλες οι χώρες την προσεγγίζουν», παρατήρησε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πιστεύει ότι έτσι θα μπορέσει να νανουρίσει τους Έλληνες πολίτες. Δεν τα καταφέρνει, γιατί οι Έλληνες καταλαβαίνουν και ξέρουν να συγκρίνουν και να κρίνουν, ποιος έχει ουσιαστικό πρόγραμμα».

ΠΑΣΟΚ: ¶δικα μέτρα στο όνομα της «υπευθυνότητας»

«Τους τελευταίους τέσσερις μήνες η κυβέρνηση άλλαξε τέσσερις φορές τις εκτιμήσεις της για το έλλειμμα του 2008. Και όλο αυτό το βαφτίζει “υπευθυνότητα” και στο όνομα της, λαμβάνονται μέτρα που είναι και άδικα και αναποτελεσματικά», αναφέρει η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη.

ΚΚΕ:«Ψεύτικο το δίλημμα»

Το δίλημμα που εμφάνισε η κυβέρνηση «υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα για να βγούμε από την κρίση», είναι ψεύτικο, σχολίασε το ΚΚΕ και υπογράμμισε: «Το αληθινό δίλημμα είναι, ποιος θα πληρώσει την κρίση. Η πολιτική της ΝΔ και της ΕΕ είναι σαφής: Θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι». «Είναι παραπλανητικό, επίσης να αποδίδει η κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ στάση ανευθυνότητας, γιατί η πολιτική τους είναι ίδια», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

ΛΑΟΣ: Σχεδιασμός στο πόδι

Ο σχεδιασμός επί χάρτου για την ελληνική οικονομία συνεχίζεται. Ένας σχεδιασμός ο οποίος γίνεται στο πόδι με τη λογική του θα δούμε και θα κάνουμε», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος σχετικά με τις δηλώσεις του ΥΠΟΙΟ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα