Zurich Financial: Σημαντική μείωση των κερδών από τις επενδύσεις

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 08:37
UPD:10:20

Μείωση 75% σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελβετίας, Zurich Financial Services AG, εξ αιτίας των ζημιών από τις επενδύσεις.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 362 εκατ. δολ. ή 2,95 δολ. ανά μετοχή από 1,43 δισ. δολ. ή 10,75 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Ζurich Financial, με επικεφαλής τον Τζέϊμς Σίρο, παρέμεινε κερδοφόρα στη διάρκεια της χειρότερης οικονομικής κρίσης μετά τον ΒΆ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε αντίθεση με τις ανταγωνίστριές της, συμπεριλαμβανομένης της Allianz AG και της American International Group Inc. η Zurich Financial συμφώνησε να αγοράσει το σκέλος ασφαλειών αυτοκινήτων της ΑIG στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα, αντί ποσού 1,9 δισ. δολ. καθώς η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία έψαχνε κεφάλαια για να αποπληρώσει μέρος των χρεών της.

Τους 12 τελευταίους μήνες οι μετοχές της Zurich Financial σημείωσαν απώλειες 32% κατά τη διαπραγμάτευσής του στη Γενεύη έναντι μείωσης 41% των μετοχών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe 500 Insurance Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα