ΟΤΕ: Αυξημένα κατά 89% τα κέρδη α’ τριμήνου

Μείωση κύκλου εργασιών κατά 5,4%
Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 10:30
UPD:10:45

Τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 84,9% στα 442,8 εκατ. ευρώ, καθώς επηρεάστηκαν θετικά από τον αντιλογισμό κόστους 201,9 εκατ. ευρώ για το ανωτέρω πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης.

Αύξηση 89,0% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη του ΟΤΕ το πρώτο τρίμηνο του 2009 και ανήλθαν στα 266,7 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω του αντιλογισμού μέρους του κόστους του προγράμματος εθελούσιας αποχώρησης του 2005-2006.

Σύμφωνα με τον ΟΤΕ, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη περιλαμβάνουν και ένα χρηματοοικονομικό κόστος ύψους 21 εκατ. ευρώ (προ φόρων), το οποίο οφείλεται στο κόστος προεξόφλησης του αντιλογισμού για το πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης.

Τα Λειτουργικά Κέρδη του Ομίλου προ αποσβέσεων (προσαρμοσμένο EBITDA) μειώθηκαν κατά 7,4% σε 533,0 εκατ. ευρώ, ενώ το περιθώριο προσαρμοσμένου EBITDA διαμορφώθηκε σε 36,6%, 0,8 μονάδες κάτω, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2008, κυρίως λόγω υψηλότερων δαπανών μισθοδοσίας, υψηλότερων διαφημιστικών δαπανών και αμοιβών τρίτων.

Τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 84,9% στα 442,8 εκατ. ευρώ, καθώς επηρεάστηκαν θετικά από τον αντιλογισμό κόστους 201,9 εκατ. ευρώ για το ανωτέρω πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης. Εξαιρουμένου αυτού του αντιλογισμού και δαπανών από τα προαναφερόμενα προγράμματα, τα λειτουργικά κέρδη του Ομίλου μειώθηκαν κατά 9,3% στα 255,2 εκατ. ευρώ.

Ο Κύκλος Εργασιών μειώθηκε κατά 5,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008, στα 1.454,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στα χαμηλότερα έσοδα από σταθερή τηλεφωνία σε Ελλάδα και Ρουμανία, παρά τη συνεχή αύξηση των εσόδων από υπηρεσίες ADSL και πρόσβαση στον τοπικό βρόγχο (LLU).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθαρός δανεισμός του ομίλου διαμορφώθηκε κάτω από τα 4,5 δισ. ευρώ για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2007.

«Από την αρχή σχεδόν του 2009, αντιληφθήκαμε πλήρως ότι, οι δυνάμεις μας θα ετίθεντο σε δοκιμασία, όπως και έγινε. Τον Ιανουάριο, οι δραστηριότητες μας στην κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα αντιμετώπισαν έντονο ανταγωνισμό σε επίπεδο τιμών», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Παναγής Βουρλούμης.

«Καμία από τις εξελίξεις του τριμήνου -συμπεριλαμβανομένης της γενικής επιδείνωσης του οικονομικού περιβάλλοντος- δεν μας βρήκε απροετοίμαστους. Αντιθέτως, ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας να επιταχύνουμε το μετασχηματισμό μας, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι θέσεις μας στις αγορές που δραστηριοποιούμαστε και να διατηρηθεί η αποδοτικότητά μας», επεσήμανε, μεταξύ άλλων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα