Αυξημένες κατά 10% τον Απρίλιο οι αφίξεις εξωτερικού

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 10:36
UPD:11:26

Αυξημένες κατά 10% ήταν τον Απρίλιο οι αφίξεις εξωτερικού σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ για το μήνα Απρίλιο :

- Η αύξηση των αφίξεων εξωτερικού ανέρχεται σε 10% σε σχέση με την περσινή επιβατική κίνηση,

- Η αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού είναι της τάξης του 8%.

Όσον αφορά τις πτήσεις εξωτερικού, στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας μας, η αύξηση των αφίξεων σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ανέρχεται για τη Ρόδο στο 25,6%, τη Θεσσαλονίκη στο 18%, το Ηράκλειο στο 10,2%, την Κέρκυρα στο 12,8% τα Χανιά στο 7,4%.

Στις πτήσεις εσωτερικού, η κίνηση είναι αυξημένη κατά μέσο όρο 8% συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2008.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο τέθηκε σε ισχύ η αναστολή καταβολής των τελών χρήσεως στα αεροδρόμια της χώρας (εκτός του Ελευθέριος Βενιζέλος).

«Τα αποτελέσματα από τα πρώτα στοιχεία της επιβατικής κίνησης, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον τουρισμό μας. Η άμεση ανταπόκριση της Κυβέρνησης με την λήψη και εφαρμογή στοχευμένων μέτρων για τη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε η χώρα μας να καταστεί δημοφιλής και ελκυστικός τουριστικός προορισμός και φέτος, αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς. Είμαι αισιόδοξος ότι η τουριστική κίνηση θα αυξάνεται, όσο κορυφώνεται η τουριστική περίοδος», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα