ΕΤΕ: Αύξηση χορηγήσεων κατά 1,3 δισ. € το α’ τρίμηνο

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 14:52

Αυξημένα κατά 1,3 δισ. ευρώ εμφανίστηκαν τα υπόλοιπα των πάσης φύσεως χορηγήσεων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος το πρώτο τρίμηνο, με την αύξηση αυτή να συνεχίζεται και τον Απρίλιο.

Πιο αναλυτικά, οι νέες εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων ανήλθαν σε 870 εκατ. ευρώ από την αρχή του έτους και αφορούν σε περίπου 11.000 δανειολήπτες. Σύμφωνα με την ΕΤΕ, ο ρυθμός των αιτημάτων για νέα στεγαστικά δάνεια παραμένει ιδιαίτερα υψηλός, με ημερήσιο μέσο όρο περισσότερες από 400 αιτήσεις το μήνα Απρίλιο.

«Οι εγκρίσεις των δανείων αυτών έχουν δημιουργήσει ένα ισχυρό απόθεμα προς εκταμίευση εντός του επομένου διμήνου, γεγονός που ενισχύει την προσδοκία της Τράπεζας για τη διατήρηση των υψηλών ρυθμών χρηματοδότησης της κατοικίας, σύμφωνα με το αρχικό της σχέδιο», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η καθαρή αύξηση των υπολοίπων του τετραμήνου ανήλθε σε 417 εκατ. ευρώ – ποσό που αντιστοιχεί σε ετησιοποιημένο ρυθμό αύξησης της τάξεως του 28%. Ο ετήσιος προϋπολογισμός της τράπεζας για την δραστηριότητα αυτή εκτιμάται ότι θα έχει καλυφθεί στο τέλος του πρώτου εξαμήνου.

Το γεγονός αυτό «αποδεικνύει τη δυναμική πιστωτική επέκταση της Τράπεζας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και την εμπιστοσύνη από την πλευρά των επιχειρήσεων για συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα στις δύσκολες συνθήκες που έχει επιβάλει η τρέχουσα οικονομική συγκυρία», υπογραμμίζει η ΕΤΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα