«Καθησυχαστικά» τα αποτελέσματα των «τεστ κοπώσεως»

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 15:23
UPD:15:35

Όπως διαβεβαίωσε ο Τίμοθι Γκάιτνερ, τα ευρήματα των ελέγχων θα δίνουν μια καθησυχαστική εικόνα για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τη δυνατότητά του να αντεπεξέλθει σε πιθανά νέα προβλήματα.

«Καθησυχαστικά» θα είναι τα αποτελέσματα των «τεστ κοπώσεως» που διεξήχθησαν στις 19 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ, και τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών.

Όπως διαβεβαίωσε ο Τίμοθι Γκάιτνερ, τα ευρήματα των ανωτέρω ελέγχων θα δίνουν μια καθησυχαστική εικόνα για το τραπεζικό σύστημα της χώρας και τη δυνατότητά του να αντεπεξέλθει σε πιθανά νέα προβλήματα.

Σύμφωνα με πηγές, τις οποίες επικαλούνται τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι έλεγχοι στα αμερικανικά τραπεζικά ιδρύματα δείχνουν πως η Bank of America, η Wells Fargo και η Citigroup χρειάζονται συνολικά κεφάλαια ύψους 54 δισ. δολαρίων. Από την άλλη πλευρά, οι Goldman Sachs, JPMorgan Chase & Co. και Bank of New York Mellon διαθέτουν επαρκή κεφάλαια για να θωρακιστούν έναντι πιθανών ζημιών.

«Υπάρχουν πολύ σημαντικές προφυλάξεις σε αυτά τα ιδρύματα σήμερα και όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει να είναι αισιόδοξοι ότι τα ιδρύματα θα είναι βιώσιμα και στο μέλλον», δήλωσε ο Γκάιτνερ, μιλώντας χθες σε τηλεοπτική εκπομπή. «Τα αποτελέσματα θα είναι, στο σύνολό τους, καθησυχαστικά», τόνισε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα