GM: Ζημίες 5,9 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 16:59
UPD:17:20

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου εντείνουν τις πιέσεις προς την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να περιορίσει τις δαπάνες και τα χρέη της, προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία.

Προσαρμοσμένες ζημίες ύψους 5,9 δισ. δολαρίων εμφάνισε η General Motors το πρώτο τρίμηνο, με τις πωλήσεις της να υποχωρούν σχεδόν στο μισό.

Εξαιρουμένων ορισμένων αποτελεσμάτων, οι ζημίες των 9,66 δολαρίων ανά μετοχή ήταν μικρότερες από αυτές των 10,97 δολαρίων που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν κατά 47% στα 22,4 δισ. δολάρια.

Οι καθαρές ζημίες της διευρύνθηκαν στα 5,98 δισ. δολάρια ή 9,78 δολάρια ανά μετοχή, από 3,3 δισ. δολάρια ή 5,74 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου εντείνουν τις πιέσεις προς την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία να περιορίσει τις δαπάνες και τα χρέη της, προκειμένου να αποφύγει την χρεοκοπία. Η κυβέρνηση της έχει δώσει προθεσμία μέχρι την 1η Ιουνίου.

Ωστόσο, με τους πιστωτές να αρνούνται μέχρι στιγμής να συμφωνήσουν σε μια ανταλλαγή χρέους 27 δισ. δολαρίων έναντι μειοψηφικού ποσοστού στην αναδιαρθρωμένη GM, το ενδεχόμενο της πτώχευσης γίνεται ολοένα και πιο ορατό.

Στα τέλη Μαρτίου, η εταιρεία διέθετε ρευστό ύψους 11,6 δισ. δολαρίων, έναντι 14,2 δισ. δολαρίων στις 31 Δεκεμβρίου. Η παραγωγή της υποχώρησε το πρώτο τρίμηνο κατά 903.000 οχήματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα