ΟΠΑΠ: Eκπληκτος ο Χρ. Χατζηεμμανουήλ για την ακύρωση του διαγωνισμού της Milli Piyango

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009 18:55

Tην έκπληξή του για την τελική έκβαση του διαγωνισμού για την πώληση της τουρκικής λοταρίας Milli Piyango, εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ.

«Η σημερινή διαδικασία ομολογώ ότι μας εξέπληξε, αφού, αντί η τιμή να διαμορφωθεί από τον ανταγωνισμό των δύο υποψηφίων στα πλαίσια ανοικτού πλειστηριασμού, όπως αναμέναμε, ζητήθηκαν νέες γραπτές προσφορές και μεταξύ των δύο γύρων κατάθεσής τους έγινε γνωστό το ποσό, που θεωρεί εύλογο η Αρχή», ανέφερε ο κ. Χατζηεμμανουήλ.

Επισήμανε ακόμη ότι «αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Αρχής να καθορίζει ελεύθερα τις σχετικές διαδικασίες, προς όφελος του τουρκικού Δημοσίου. Εν τούτοις, η μόλις σήμερα αναγγελθείσα αποτίμηση των 1,622 δισ. δολ. θεωρούμε ότι δεν είναι ρεαλιστική».

«Δεν δικαιολογείται από τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα της Milli Piyango, ούτε από το ποσοστό διακράτησης εσόδων, δηλαδή το 17% των πωλήσεων, ούτε από τη διάρκεια της συμβάσεως. Για τον λόγο αυτό, και με γνώμονα τα εύλογα συμφέροντα των μετόχων μας, δηλώσαμε αμέσως ότι δεν πρόκειται να κάνουμε αποδεκτό αυτό το ποσό».

Yπενθυμίζεται ότι αιτία για την ακύρωση του διαγωνισμού υπήρξε η ελάχιστη τιμή, ύψους 1,622 δισ. δολ., που έθεσε η αρμόδια Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων για την έναρξη της δημοπρασίας, ποσό που θεωρήθηκε και από τους δύο τελικούς υποψήφιους αναδόχους, ΟΠΑΠ όσο και η Turkcell, υπερβολικό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα