Τροπολογία για όρους δόμησης εγκαταστάσεων αυτοκινητοδρόμων

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 15:56
UPD:15:57

Τροπολογία με την οποία ρυθμίζεται το ζήτημα των γενικότερων όρων δόμησης και πολεοδομικής αδειοδότησης των εγκαταστάσεων που κατασκευάζονται δίπλα ή και μέσα στους αυτοκινητόδρομους της χώρας κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης «Εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών όσον αφορά την πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες και την παροχή αυτών και άλλες διατάξεις».

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:

α. Επεκτείνεται και για τις κτιριακές εγκαταστάσεις, που εξυπηρετούν καθ' οιονδήποτε τρόπο τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας οδού και των καθέτων προς αυτήν οδικών αξόνων, η εφαρμογή των διατάξεων της παρ.7, του άρθρου 23, του ν.2300/1995, που ορίζουν τους όρους δόμησης και τον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών, που απαιτούνται για την κατασκευή Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητοδρόμων (Σ.Ε.Α.), Σταθμών Διοδίων (ΣΑ.) και Κέντρων Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμων (ΚΑΑ).

β. Η ακριβής θέση και χρήση των παρόδιων εκτάσεων, όπου θα ανεγερθούν οι προαναφερόμενες εγκαταστάσεις, καθορίζονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ανωτέρω εταιρείας και οι αντίστοιχες κτιριακές μελέτες εφαρμογής εγκρίνονται από την αρμόδια τεχνική υπηρεσία της εταιρείας αυτής.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνεται ότι από τις προτεινόμενες διατάξεις επέρχεται απώλεια εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και του προϋπολογισμού του Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.A.M. από τη μη έκδοση οικοδομικής άδειας για την κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων για τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητοδρόμων (Σ.Ε.Α.), τους Σταθμούς Διοδίων (Σ.Δ.) και τα Κέντρα Διοίκησης Αυτοκινητοδρόμων (Κ.Δ.Α.), που κατασκευάζονται για τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Εγνατίας οδού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα