Μαράκ Ηλεκτρονική: Ολοκλήρωση ευρυζωνικού δικτύου στο Νομό Λέσβου

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 17:19
UPD:17:26

Το Ευρυζωνικό Δίκτυο Τοπικής Πρόσβασης στην ΤΕΔΚ του Νομού Λέσβου υλοποίησε η Μαράκ Ηλεκτρονική, μετά από δημόσιο διαγωνισμό. Το έργο, ύψους 215.594,67 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε μέσω της πρόσκλησης 105 της Κοινωνίας της Πληροφορίας ΑΕ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο του έργου είναι η παροχή προηγμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών για τη διασύνδεση των κτιρίων δημοσίου ενδιαφέροντος σε επίπεδο Δήμων, καθώς και Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), με τον πλησιέστερο κόμβο του Προγράμματος ΣΥΖΕΥΞΙΣ.

Το Πρόγραμμα αυτό αφορά την επέκταση και επιχειρησιακή λειτουργία των βασικών δικτυακών υπηρεσιών και των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του Δημοσίου Δικτύου Δεδομένων. Με το πρόγραμμα αυτό η ΤΕΔΚ Λέσβου θα έχει τη δυνατότητα να παράσχει ευρυζωνικές υπηρεσίες δεδομένων και φωνής σε έναν μεγάλο αριθμό σημείων δημοτικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για ένα από μια σειρά παρόμοιων σημαντικών έργων της Μαράκ που περιλαμβάνουν την προμήθεια, την εγκατάσταση και την τεχνική υποστήριξη του εξοπλισμού. Η υλοποίηση των ευρυζωνικών δικτύων πρόσβασης από τη Μαράκ γίνεται με χρήση ασυρματικών τεχνολογιών WiFi και PreWiMAX κατά περίπτωση.

Ο ασυρματικός εξοπλισμός της ΤΕΔΚ Λέσβου αποτελείται κυρίως από συστήματα του καναδικού οίκου Redline Communications, ο οποίος είναι πρωτοπόρος κατασκευαστής ασυρματικών ζεύξεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα