Φ. Πετραλιά: Συνυφασμένη με την προστασία της απασχόλησης η ανάκαμψη

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009 21:28

«Η ανάκαμψη δεν θα επέλθει μετακυλώντας τις επιπτώσεις της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων αλλά είναι συνυφασμένη με την προστασία της απασχόλησης, την ενίσχυση και την ενδυνάμωσή της», επεσήμανε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι κοινωνικοί εταίροι, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΕ, η ΓΕΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν «μπλόκο» κατά της ανεργίας», ανέφερε η υπουργός.

Πρόσθεσε ότι «η πρόταση αυτή αποδεικνύει την ωριμότητα, τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα των δυνάμεων της παραγωγής, της αγοράς, της εργασίας. Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αποτελέσει κοινό τόπο για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης».

Η κ. Πετραλιά τόνισε επίσης ότι απασχόληση και κοινωνική συνοχή είναι άρρηκτα συνδεδεμένες καθώς, όπως ανέφερε, «αν υποτιμήσουμε την παράμετρο απασχόληση, αν δεν υιοθετήσουμε ενεργητικές πολιτικές για τη στήριξή της και επιτρέψουμε στα ποσοστά της ανεργίας να αυξάνονται, δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή».

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Στηρίζουμε την απασχόληση, προστατεύουμε τις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε διατάραξη των εργασιακών σχέσεων, εφαρμόζουμε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα