Αρχή με ρευστοποίηση

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 00:01

Με ρευστοποιήσεις άνοιξε η νέα εβδομάδα για τις αγορές μετοχών, καθώς οι επενδυτές θέλησαν να κατοχυρώσουν κέρδη από το εντυπωσιακό ράλι των δύο τελευταίων μηνών.

Τις ισχυρότερες πιέσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού δέχθηκε ο τραπεζικός κλάδος στον απόηχο της ανακοίνωσης μεγάλων εκδόσεων μετοχών από αμερικανικούς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Μεταξύ αυτών ήταν η Capital One, που είδε τη μετοχή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να κάνει βουτιά 10%, η US Bancorp, που είχε απώλειες περίπου 5%, και η BB&T, που υποχωρούσε περίπου 4%.

Απώλειες 3%-4% εμφάνιζαν και οι μετοχές των JP Morgan Chase, Bank of America, αλλά και της εκδότριας πιστωτικών καρτών American Express. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε και ο τίτλος της Prudential Financial, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας ασφαλειών ζωής στις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst των 300 blue chips υποχώρησε 1,3%, στις 854,56 μονάδες.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν και οι μετοχές ενέργειας με τις BG Group, BP, Royal Dutch Shell και Total να υποχωρούν από 1% έως 2,7% εν μέσω πτώσης των τιμών του αργού. Στον κλάδο των μεταλλευτικών επιχειρήσεων οι ΒΗP Βilliton, Xstrata και Anglo American είχαν απώλειες από 1,3% έως 2,5%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα