Εγκαίνια του Metropolitan Expo από τον Κ. Χατζηδάκη

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009 23:39
UPD:13/05/2009 00:14

Τα εγκαίνια του νέου εκθεσιακού κέντρου Metropolitan Expo τέλεσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, παρουσία της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρας Μπακογιάννη, της υπουργού Απασχόλησης, Φάνης Πάλλη Πετραλιά, υφυπουργών, βουλευτών, εκπροσώπων του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου κ.λπ.

Το Metropolitan Expo κατασκευάστηκε σε διάστημα οκτώ μόλις μηνών και άνοιξε τις πύλες του τον Ιανουάριο του 2009. Καταλαμβάνει δε έκταση 160.000 τ.μ. στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αναπτύσσεται σε 4 εκθεσιακές αίθουσες με ωφέλιμο ύψος 7-12 μέτρα, που λειτουργούν σε ένα μόνο επίπεδο εξασφαλίζοντας εργονομική πρόσβαση για τους εκθέτες και τα εμπορεύματά τους. Στις εγκαταστάσεις του περιλαμβάνονται επίσης 100.000 τ.μ. για χώρους parking.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 43 εκατ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε από την Athens Metropolitan Expo AE στην οποία συμμετέχουν ο Όμιλος Κοπελούζου, μέσω της εταιρείας Cameron με 30%, η εταιρεία ΡΟΤΑ με 30%, ο Όμιλος Λάτση, μέσω της Lamda Development με 11, 67%, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μέσω της εταιρείας REDS με 11,67%, η J&P ΑΒΑΞ με 11,67% και ο κ. Αντώνης Πίκουλας με 5%.

Το πρόγραμμα του Metropolitan Expo είναι ήδη γεμάτο με σημαντικές καθιερωμένες εκθέσεις, όπως το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, η Mostra Rota, η Xenia, η έκθεση Τροφίμων Ποτών & Τεχνολογίας, οι Παρουσίες, η Metec, η Λαϊκή Τέχνη και Τέχνημα, η Linea Bianca, η Graphica, η Logistics, η Fetec και η Electrotec.

Σημειώνεται ότι με το νέο κέντρο δημιουργήθηκαν 120 μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ υπολογίζεται ότι θα δέχεται 450.000 επισκέπτες ετησίως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΒΑΞ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • ΚΑΜΠ
  • ΛΑΜΔΑ



Σχολιασμένα