Πλημμύρα... μετοχών

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 00:01
UPD:03:05

Πιέσεις δέχθηκαν χθες οι δείκτες στις μεγάλες διεθνείς κεφαλαιαγορές εν μέσω ανακοινώσεων για εκδόσεις μετοχών από τράπεζες και άλλες μεγάλες εταιρείες. Οι επενδυτές ανησυχούν ότι εάν οι προσπάθειες αυτές άντλησης κεφαλαίων συνεχιστούν, θα έχουν αισθητές επιπτώσεις στα κέρδη ανά μετοχή.

Στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το ρόλο της αρνητικής πρωταγωνίστριας είχε η General Motors. Η μετοχή της «βυθίστηκε» κατά 20%, στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 76 ετών.

Προς το τέλος της συνεδρίασης επανήλθαν ωστόσο οι αγοραστές συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της αγοράς.

Περισσότερο από 10% υποχωρούσε και ο τίτλος της Ford, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει 300 εκατομμύρια κοινές μετοχές.

Σε αρνητικό έδαφος, αν και με μικρές απώλειες, παρέμειναν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση και οι μετοχές της Ευρώπης. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst υποχώρησε 0,2%, στις 852,62 μονάδες.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, στον απόηχο της είδησης ότι και η Ε.Ε. θα υποβάλει τις τράπεζές της σε «τεστ κοπώσεως» έως το Σεπτέμβριο. Μεικτές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές. Στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei υποχώρησε 1,6%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng είχε κέρδη 0,4%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα