ING: Ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 08:38
UPD:08:46

Ζημίες για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο εμφάνισε η μεγαλύτερη εταιρεία χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας, ING Groep NV.

Το πρώτο τρίμηνο οι καθαρές ζημίες διαμορφώθηκαν στα 793 εκατ. ευρώ (1,08 εκατ. δολ.) έναντι κερδών ύψους 1,54 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο ¶μστερνταμ. Κατά μέσον όρο 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεπαν ότι η εταιρεία θα εμφανίζει ζημίες 524 εκατ. ευρώ.

Η ING, σχεδιάζει να αντλήσει έως 8 δισ. ευρώ πουλώντας περιουσιακά στοιχεία για την αύξηση του κεφαλαίου της και μειώνει το προσωπικό της κατά 7.000 θέσεις εργασίας σε μια προσπάθεια να μειώσει το λειτουργικό της κόστος κατά 1 δισ. ευρώ φέτος. Τον περασμένο μήνα η ING είπε ότι προβλέπει να πουλήσει τουλάχιστον 15 δραστηριότητες, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της αγοράς.

Τον Φεβρουάριο η εταιρεία άντλησε 1,4 δισ. ευρώ από την πώληση μεριδίου 70% στην ING Canada Inc. Το σχέδιο επίσης περιλαμβάνει επικέντρωση στις τραπεζικές δραστηριότητες στην περιοχή της Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), καθώς επίσης στην Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία.

Στον τομέα των ασφαλειών η ING θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις ασφάλειες ζωής και στα προγράμματα συνταξιοδότησης στις χώρες της Benelux, την Κεντρική Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Οι δραστηριότητες στον κλάδο των ασφαλειών ζωής σε Κίνα και Ιαπωνία βρίσκονται υπό εξέταση.

ΠΗΓΗ: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα