Επιθεώρηση ΥΠΕΧΩΔΕ στη λίμνη Κάρλα και το φράγμα Γυρτώνης

Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 16:48

Σε σχέση με το φράγμα της Γυρτώνης, ο κ. Σουφλιάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010 και τη βεβαιότητα ότι η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους θα συνεχισθεί κανονικά.

Το έργο της λίμνης Κάρλα, που βρίσκεται υπό ανασύσταση, και το φράγμα του Πηνειού, στο ύψος της Γυρτώνης, επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Για την Κάρλα, ο υπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση φορέα διαχειριστικής αρχής με πρόεδρο τον πρώην νομάρχη Μαγνησίας, Γιάννη Πρίντζο. Σε σχέση με το φράγμα της Γυρτώνης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010 και τη βεβαιότητα ότι η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους θα συνεχισθεί κανονικά.

Γ. Σουφλιάς: Tεράστια η επίδραση της λίμνης Κάρλας στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής

Γ. Σουφλιάς: Tεράστια η επίδραση της λίμνης Κάρλας στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην περιοχή, το συγκεκριμένο φράγμα είναι σημαντικό περιβαλλοντικό έργο ταμίευσης νερού και θα βοηθήσει άμεσα στην επίλυση σοβαρών αρδευτικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι νομοί Λάρισας και Μαγνησίας.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ ολοκληρώνει την περιοδεία του στην περιοχή με επίσκεψη στην περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου μετέχει σε σύσκεψη με τους βουλευτές του νομού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα