ΓΣΕΕ: Η ανεργία καλπάζει ανεξέλεγκτα

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 15:42

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης διατυπώνει η ΓΣΕΕ, για τις «δραματικές διαστάσεις που παίρνει η ανεργία, η οποία καλπάζει ανεξέλεγκτα», καλώντας τη να προστατεύσει της δουλειές και να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Υποστηρίζει μάλιστα πως το στατιστικό ποσοστό 9,1% για την ανεργία του Φεβρουαρίου είναι πολύ μικρότερο από το ποσοστό της πραγματικής ανεργίας που πλήττει τους πάντες και τα πάντα αλλά κυρίως τις γυναίκες και τους νέους στους οποίους η χώρα μας κατέχει μια από τις υψηλότερες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Συνομοσπονδία προσθέτει πως «παρά τα 28 δισ. ευρώ που διατέθηκαν προς τους Τραπεζίτες για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους γιατί οι απολύσεις, η ανεργία, τα 4ημερα, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η καταπάτηση των ΣΣΕ και κάθε εργασιακού δικαιώματος, συνεχίζονται και αυξάνονται περνώντας πλέον χαρακτηριστικά "θανατηφόρας επιδημίας" χωρίς ουσιαστικές και αποτελεσματικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα