ΠΑΣΟΚ: Καρτέλ οι τράπεζες με την ανοχή της κυβέρνησης

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 15:45

Βολές κατά των πιστωτικών ιδρυμάτων και της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υποστηρίζοντας ότι ο τραπεζικός τομέας στη χώρα μας λειτουργεί με μορφή καρτέλ που δεν σέβεται τους νόμους, υπό τα όμματα μιας αδιάφορης κυβέρνησης που δεν θέλει να δυσαρεστήσει κάποιους φίλους.

Πιο αναλυτικά, άσκησε δριμεία κριτική στο κυβερνών κόμμα για αδυναμία να εφαρμόσει τους νόμους και τις κατάλληλες πολιτικές με αποτέλεσμα η ακρίβεια να έχει φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά τα επιτόκια στον τομέα της καταναλωτικής πίστης να είναι από τα υψηλότερα στην ευρωζώνη.

Σχολιάζοντας την κατάσταση στον τομέα των πιστωτικών καρτών ο κ. Χρυσοχοϊδης έκανε λόγο για ληστεία του λαϊκού εισοδήματος με ανοχή της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι τα επιτόκια στην κατηγορία αυτή κυμαίνονται σε πολύ υψηλά επίπεδα, πολύ πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση και για το κλείσιμο της Βουλής και τη μη ψήφιση του μέτρου για την εγγύηση του 25% Δημοσίου στη λήψη στεγαστικών δανείων, τόνισε πως θα δημιουργηθεί πρόβλημα σε μια αγορά που ήδη βρίσκεται σε κρίση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα