Ελληνική Υφαντουργία: Επιχειρηματικά σχέδια για μείωση δαπανών

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 21:30
UPD:21:42

Στην εφαρμογή 31 επιχειρηματικών σχεδίων για μείωση των δαπανών της προχωρά η Ελληνική Υφαντουργία, έγινε σήμερα γνωστό κατά την τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας.

Οπως ανακοινώθηκε, επίσης, η εταιρεία θα μεταφέρει την παραγωγή της από τα κλωστήρια της Σίνδου στα κλωστήριά της στο Κιλκίς, πουλώντας παράλληλα το ακίνητο στη Σίνδο.

Το δυσμενές οικονομικό κλίμα επηρέασε αρνητικά τη χρήση του 2008 της εταιρείας, η οποία ήταν ζημιογόνα για την εταιρεία. Οπως γνωστοποίησε, προχώρησε τόσο σε περικοπές 200 θέσεων εργασίας, από 750 μειώθηκαν σε 550, όσο και σε συρρίκνωση της παραγωγής της κατά 20% στο εργοστάσιο της Νέας Πέλλας, όπου παράγει το ύφασμα denim.

Σε ό,τι αφορά στο 2009, η διοίκηση της εταιρείας έθεσε ως στόχο την επιστροφή στην κερδοφορία, με μείωση του δανεισμού και βελτίωση των χρηματοοικονομικών μεγεθών.

Η Ελληνική Υφαντουργία αναμένει, πάντως, ότι η θυγατρική της στα εκκοκκιστήρια της Θεσσαλίας, θα ανακοινώσει τον Ιούνιο βελτιωμένα αποτελέσματα. Θα επιδιώξει δε παράλληλα να αυξήσει την παρουσία της σε δυναμικές αγορές, όπως της Τουρκίας.

Οι καθαρές ζημιές της το 2008 έφθασαν τα 10,07 εκατ. ευρώ (έναντι 7,2 εκ. ευρώ το 2007), ενώ ο κύκλος εργασιών του ομίλου διαμορφώθηκε σε 81,6 εκατ. ευρώ, έναντι 82,7 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα