Temasek: Πώληση του ποσοστού στην Bank of America

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 09:54
UPD:09:58

Το ποσοστό 3,8% που κατείχε στην Bank of America πούλησε η Temasek Holdings, μειώνοντας τις επενδύσεις της στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές χρηματοοικονομικές εταιρείες, οι οποίες είχαν περιορίσει πέρυσι την αξία της.

Σύμφωνα με την κρατική εταιρεία επενδύσεων της Σιγκαπούρης, η πώληση των μετοχών, αξίας 2,14 δισ. δολαρίων βάσει της χθεσινής τιμής κλεισίματος της μετοχής, ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου. Στη μέση τιμή των 6,73 δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο, η πώληση θα απέφερε στην Temasek 1,27 δισ. δολάρια.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Temasek απέκτησε μέρος του ποσοστού της Bank of America στην China Construction Bank, ενώ, χθες, ο διευθύνων σύμβουλός της, Χο Τσινγκ, αποκάλυψε πως το fund θα αυξήσει τις επενδύσεις του στις αναδυόμενες αγορές και θα μειώσει την έκθεση στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Η αξία των στοιχείων ενεργητικού της Temasek μειώθηκε κατά 31% στα 127 δισ. δολάρια στο οκτάμηνο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, καθώς η κρίση περιόρισε την αξία των μεριδίων της στις Merrill Lynch, Barclays και Standard Chartered.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα