Μαξίμ Περτσινίδης: Για περιβαλλοντικούς λόγους το κλείσιμο του εργοστασίου

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 12:51

Ο κύριος λόγος που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει στην παύση λειτουργίας του εργοστασίου της Μαξίμ Περτσινίδης είναι περιβαλλοντικός, διευκρινίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζει, το συγκεκριμένο μέτρο αφορά σε όλες τις ρυπογόνες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λίμνης Κορώνειας, και τη μη συμβατότητα της λειτουργίας τους με τις διατάξεις του νέου νόμου 3325.

Η εταιρεία σημειώνει πως από την αρχή του 2008 ξεκίνησε την τεχνική ανασυγκρότηση του βαφείου – φινιριστηρίου, προκειμένου να πληροί τα νέα περιβαλλοντικά δεδομένα, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εκλείψουν οι λόγοι για τους οποίους προχώρησε στην παραπάνω απόφαση.

Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες είναι οι μοναδικές και ουσιαστικά με τυχόν παύση των ανωτέρω δραστηριοτήτων θα επέλθει και το κλείσιμο του εργοστασίου, διευκρινίζει, και συμπληρώνει πως προσέβαλε την ανωτέρω απόφαση με προσφυγή ακύρωσης και αναστολής της απόφασης ενώπιον του Γ. Γ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και με αίτηση ακύρωσης και αναστολής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«¶λλο γεγονός που δύναται να επηρεάσει την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρίας δεν υφίσταται. Επιπροσθέτως εκτιμούμε ότι κατόπιν των ως άνω ενεργειών της διοίκησης της εταιρίας η Ν.Α. Θεσσαλονίκης δεν θα προχωρήσει στην σφράγιση του εργοστασίου στις 18.05.2009», καταλήγει η Μαξίμ στην ανακοίνωσή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα