Scania: Προς εφαρμογή τετραήμερης εργασίας

Παρασκευή, 15 Μαΐου 2009 19:01
UPD:19:04

Σε «ελαστικοποίηση» της απασχόλησης, τέσσερις ημέρες εργασία την εβδομάδα, προχωρά η σουηδική εταιρεία κατασκευής βαρέων οχημάτων Scania μετά από συμφωνία των συνδικάτων με τη διοίκηση της εταιρείας, σε μία προσπάθεια να μειώσουν τις δαπάνες λειτουργίας των εργοστασίων.

Η εξάμηνη συμφωνία αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο και θα εφαρμοστεί στο ωράριο των υπαλλήλων και των διοικητικών στελεχών που απασχολούνται στις μονάδες παραγωγής, έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και στο διοικητικό τμήμα. Συνολικά θα επηρεαστούν 12.000 άτομα, οι μισοί εκ των οποίων είναι εργάτες.

«Χαιρετίζω την απόφαση των υπαλλήλων μας να βοηθήσουν την εταιρεία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η θέληση τους να κάνουν προσωπικές θυσίες δείχνει την μεγάλη υποστήριξη τους στην στρατηγική της εταιρείας», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο διευθυντής της Scania, Λέιφ Όστλινγκ.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, η Scania ανακοίνωσε ότι τα κέρδη προ φορολόγησης της εταιρείας «εξαφανίστηκαν» κατά το πρώτο τετράμηνο του 2009, λόγω των μειωμένων παραγγελιών και της ελάττωσης της ζήτησης.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα