«Αμυντικές» απώλειες

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 16 Μαΐου 2009 00:01

Σε ήρεμα νερά κύλησε η χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί εν όψει Σαββατοκύριακου. Περιορισμένος ήταν ο αντίκτυπος της είδησης πως οι ασφαλιστικές εταιρείες των ΗΠΑ θα ενταχθούν στο σύστημα κρατικών εγγυήσεων.

Οι μετοχές των Harford Financial Services, Principal Financial και Lincoln National, που θα έχουν πρόσβαση στο TARP, επιδόθηκαν σε μίνι ράλι.

Μικρές μεταβολές εμφάνιζαν χθες οι δείκτες στις αγορές μετοχών, καθώς η άνοδος στους τίτλους τραπεζών και ασφαλιστικών αντιστάθμιζε τις απώλειες στις λεγόμενες «αμυντικές» μετοχές.

Το κλίμα αρχικά ήταν νευρικό, καθώς οι επενδυτές ήρθαν αντιμέτωποι με στοιχεία για συρρίκνωση- ρεκόρ του ΑΕΠ της Γερμανίας αλλά και της Ευρωζώνης στο σύνολό της το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Η δημοσιοποίηση ωστόσο για τη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος και η επιβράδυνση στην πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ προσέφεραν στήριγμα στους δείκτες. Θετικά λειτούργησε και η είδηση ότι οι αμερικανικές ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε κρατική βοήθεια μέσω του προγράμματος TARP.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst 300 λίγο πριν από τη λήξη της συνεδρίασης εμφάνιζε οριακή άνοδο, ενώ πολύ μικρές μεταβολές είχαν και οι γενικοί δείκτες σε Λονδίνο και Φραγκφούρτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα