Σερβία: Εφαρμογή προνομιακού δανειοδοτικού προγράμματος για τις ΜΜΕ

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 07:50

Η εφαρμογή του προνομιακού δανειοδοτικού προγράμματος της σερβικής κυβέρνησης, για την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση της οικονομικής ρευστότητας στην αγορά, αρχίζει σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης Μλάντζαν Ντίνκιτς.

Η εξέλιξη αυτή σημειώνεται με το θετικό κλίμα που επικρατεί στις σχέσεις μεταξύ της Σερβίας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), μέσω της υλοποίησης προγράμματος διαδοχικών δανειοδοτήσεων για το επόμενο χρονικό διάστημα. Βελτίωση παρατηρείται και στις σχέσεις της Σερβίας με τις ευρωπαϊκές επενδυτικές τράπεζες, στο πλαίσιο μελλοντικής υλοποίησης των σερβικών επιδιώξεων για ένταξη στην Ε.Ε.

Η σερβική οικονομία έχει άμεση ανάγκη εισροής οικονομικής ρευστότητας σε ξένο συνάλλαγμα, προκειμένου να ενισχυθούν τα συναλλαγματικά της αποθέματα, αλλά και να υποστηριχτεί η συναλλαγματική ισοτιμία του εθνικού νομίσματος.

Παράλληλα, σήμερα αρχίζει και η εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων, τα οποία αποφασίστηκαν στις 7 Μαΐου, με σημείο ενδιαφέροντος την υποστήριξη των θέσεων εργασίας και τον περιορισμό της ανεργίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα