AIG: Προς αναδιοργάνωση, IPO στην Ασία

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 09:30
UPD:09:33

Σε πώληση μετοχών της μονάδας ασφαλειών ζωής στην Ασία σχεδιάζει να προχωρήσει η AIG, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντλήσει νέα κεφάλαια για την αποπληρωμή των δανείων που έλαβε από το κράτος.

Η AIG, η οποία ιδρύθηκε στη Σαγκάη το 1919, έχει προσλάβει την Blackstone Group ως σύμβουλο στην αναδιοργάνωση και δημόσια προσφορά της American International Asuurance σε ασιατικό χρηματιστήριο, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Έντουαρντ Λίντι, προχωρά στην πώληση μονάδων προκειμένου να αποπληρώσει δάνεια 182,5 δισ. δολάρια από την αμερικανική κυβέρνηση.

Η AIA διαθέτει περισσότερους από 20 εκατ. πελάτες και ενεργητικό άνω των 60 δισ. δολαρίων σε 13 αγορές στην Ασία – μια περιοχή από την οποία εκτιμάται ότι θα προέλθει περίπου το 40% της ανάπτυξης στον κλάδο παγκόσμιων ασφαλειών ζωής την επόμενη πενταετία.

Η ΑΙΑ θα ορίσει ξεχωριστό δ.σ. και διοικητική ομάδα μετά το IPO, προστίθεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να χορηγήσει 182,5 δισ. δολάρια στην AIG, συμπεριλαμβανομένων επενδύσεων έως 70 δισ. δολαρίων, πιστωτικής γραμμής 60 δισ. δολαρίων και 52,5 δισ. δολαρίων για την αγορά στοιχείων συνδεδεμένων με την αγορά ενυπόθηκου χρέους, τα οποία κατέχει ή εγγυάται η AIG.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα