Την απόσυρση αυτοκινήτων επιδοτεί η βρετανική κυβέρνηση

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 11:55
UPD:11:56

Με 2.000 λίρες επιδοτούνται οι κάτοχοι αυτοκινήτων στη Βρετανία προκειμένου να αποσύρουν το παλιό τους αυτοκίνητο και να αγοράσουν καινούργιο.

Συγκεκριμένα, η κρατική πρωτοβουλία συνολικής αξίας 300 εκατ. λιρών για ενίσχυση της πληγείσας αυτοκινητοβιομηχανίας προβλέπει την απόσυρση αυτοκινήτων 10ετίας –τουλάχιστον– και την αγορά νέων αυτοκινήτων μεταξύ 38 κατασκευαστών.

«Είμαι ενθουσιασμένος με την ανταπόκριση της αυτοκινητοβιομηχανίας», δηλώνει ο υπουργός Επιχειρήσεων της Βρετανίας, Πίτερ Μάντελσον. «Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής για τους καταναλωτές και τόνωση των βρετανικών επωνυμιών. Το πρόγραμμα αυτό ήταν αποτέλεσμα του καταιγισμού αιτημάτων από πλευράς καταναλωτών», συμπληρώνει.

Ανάμεικτες ήταν, ωστόσο, οι αντιδράσεις των κατασκευαστών αυτοκινήτων που ήλπιζαν ότι η βρετανική κυβέρνηση θα επιδοτήσει εξ’ ολοκλήρου την αγορά νέων αυτοκινήτων, ενώ έντονη κριτική αρκούν οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, οι οποίες ζητούν η πρωτοβουλία να περιοριστεί μόνο στα «πράσινα» αυτοκίνητα.

Πηγή: The Independent



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα