Αρχίζει η απάντληση των καυσίμων από το Sea Diamond

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009 15:00

Tην έναρξη της επιχείρησης απάντλησης των καυσίμων από το ναυάγιο του Sea Diamond ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας.

Αφού υπογράμμμισε τις ενέργειες του υπουργείου προκειμένου η πλοιοκτήτρια εταιρεία και οι ασφαλιστές της να αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος απάντλησης του πετρελαίου, ανέφερε πως την εκτέλεση των εργασιών θα την παρακολουθούν η Λιμενική Αρχή Θήρας υπό την επίβλεψη των αρμόδιων Υπηρεσιών του Υπουργείου και σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του Λιμενικού Ταμείου Θήρας ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Α. Παπαληγούρας: Εναρξη της επιχείρησης απάντλησης των καυσίμων από το «Sea Diamond»

Α. Παπαληγούρας: Εναρξη της επιχείρησης απάντλησης των καυσίμων από το «Sea Diamond»

Γνωστοποίησε ακόμη πως στη συνέχεια το Υπουργείο θα απευθυνθεί σε έγκυρους επιστημονικούς φορείς καλώντας τους να τεκμηριώσουν ενδεχόμενη ανάγκη περαιτέρω ενεργειών, όπως η ανέλκυση του πλοίου. Διαβεβαίωσε δε πως αν κριθεί αναγκαία, το υπουργείο θα την επιβάλλει, όποιο και αν είναι το κόστος της.

«Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν την ορθότητα της εμμονής μας στη στρατηγική το Υπουργείο να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα λήψης μέτρων περιβαλλοντικής προστασίας χωρίς να υποκαταστήσει οποιονδήποτε στις υποχρεώσεις του ή να δαπανήσει χρήματα του ελληνικού λαού» κατέληξε ο κ. Παπαληγούρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα