Berkshire: «Φρένο» στις εξαγορές

Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 10:30

Περιορίζει το πρόγραμμα εξαγορών η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ, μετά την υποχώρηση των διαθεσίμων της στα χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον των τελευταίων πέντε ετών.

Η εταιρεία – η μεγαλύτερη μέτοχος στις Kraft Foods και Coca-Cola – έχει αποφασίσει να περικόψει τις δαπάνες της, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο στα 10 δισ. δολάρια στο κατώτερο ποσό που επιθυμεί να διαθέτει ο Μπάφετ σε μετρητά, προκειμένου να θωρακίσει την Berkshire έναντι της κρίσης.

Η εταιρεία – η μεγαλύτερη μέτοχος στις Kraft Foods και Coca-Cola – έχει αποφασίσει να περικόψει τις δαπάνες της, καθώς πλησιάζει όλο και περισσότερο στα 10 δισ. δολάρια.

Τα διαθέσιμα της εταιρείας, τα οποία ανέρχονταν σε 47,1 δισ. δολάρια το Σεπτέμβριο του 2007, υποχώρησαν κάτω από τα 20 δισ. δολάρια τον Απρίλιο. Η Berkshire εμφάνισε τις μεγαλύτερες ζημίες των τελευταίων 20 και πλέον ετών, με τον Μπάφετ να κατευθύνει τα κεφάλαια στο εταιρικό χρέος και τις προνομιούχες μετοχές.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για περικοπή των δαπανών της, η Berkshire διέθεσε μόλις 624 εκατ. δολάρια για εξαγορές ποσοστών σε εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Wells Fargo. Πρόκειται για το χαμηλότερο ποσό τουλάχιστον από το 2005.

Αντιθέτως, ο Μπάφετ εξασφαλίζει επιστροφές 10% ή περισσότερο, επενδύοντας σε προνομιούχες μετοχές των Goldman Sachs και General Electric και εξαγοράζοντας αντίστοιχους τίτλους που πωλούνται από την Swiss Reinsurance.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα