Προσδοκίες για «ανάρρωση»

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 00:01

Θετικό ήταν και χθες το κλίμα στις διεθνείς αγορές μετοχών εν μέσω προσδοκιών για ταχεία «ανάρρωση» του χρηματοπιστωτικού κλάδου, αλλά και σταδιακή αποδέσμευσή του από τη στήριξη και τον επακόλουθο έλεγχο του κράτους.

Στην Ευρώπη ο δείκτης FTSEurofirst των 300 blue chips ενισχύθηκε 1,4% και έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Στο Λονδίνο ο FTSE100 ενισχύθηκε 0,8%, στο Παρίσι ο CAC 40 είχε κέρδη 0,9%, ενώ στη Φραγκφούρτη ο Χetra Dax σημείωσε άνοδο 2,2%. Oι τίτλοι των τραπεζών βρέθηκαν στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος, ενώ αξιόλογη άνοδο σημείωσαν για ακόμη μία συνεδρίαση και οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές είχαν να ζυγίσουν από τη μία τις πληροφορίες ότι οι Goldman Sachs και Morgan Stanley ετοιμάζονται να αποπληρώσουν την κρατική βοήθεια και από την άλλη τα απογοητευτικά στοιχεία για την κατασκευαστική δραστηριότητα στην αγορά στέγης. Σε μίνι ράλι επιδόθηκαν οι ασιατικές μετοχές με το Νikkei στο Τόκιο να ενισχύεται 2,8% και τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ 3,1%.

Στις αγορές συναλλάγματος, καθώς οι επενδυτές «ανοίχθηκαν» στο ρίσκο, το δολάριο δέχθηκε πιέσεις έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα