Σήμερα οι προσφορές για Opel

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 10:23

Η Fiat, η Magna International και τουλάχιστον άλλη μία εταιρεία αναμένεται να καταθέσουν σήμερα προσφορές για τη μονάδα της General Motors στη Γερμανία, Opel, όπως αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο υπουργό προσκείμενο στις συνομιλίες.

«Η απόφαση για τον επενδυτή πιθανόν να βγει στα τέλη Ιουνίου», ανέφερε χθες ο Χουέργκεν Ράινχολτζ, υπουργός Οικονομικών στο κρατίδιο της Θουριγγίας. Στους ενδιαφερόμενους συμπεριλαμβάνεται και η αμερικανική εταιρεία εξαγορών Ripplewood Holdings, πρόσθεσε.

Όπως είχε αποκαλύψει την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της GM Europe, Καρλ-Πέτερ Φόρστερ, μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι μια κοινοπραξία με επικεφαλής την καναδική Magna και η ιταλική Fiat.

Η κυβέρνηση της ¶γγελα Μέρκελ σημείωσε «σημαντική πρόοδο» χθες, στις συνομιλίες της με κρατικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της KfW Group, με αντικείμενο την εξασφάλιση δανείων έως 1 δισ. ευρώ για την Opel, σύμφωνα με τον Ράινχολτζ.

Σημειώνεται ότι ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών Καρλ-Θέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ έχει δώσει προθεσμία έως σήμερα, στις 6 μ.μ. (τοπική ώρα), για την κατάθεση προσφορών για την Opel και τη μονάδα της στη Βρετανία, Vauxhall.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα