Τρεις προσφορές για την Opel

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 15:33

Η γερμανική κυβέρνηση δέχεται προσφορές για την Opel και τη βρετανική μονάδα της, Vauxhall, μέχρι σήμερα, στις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα).

Τρεις εταιρείες κατέθεσαν σήμερα προσφορές για τη μονάδα της General Motors στη Γερμανία, Opel, όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο της GM Europe, Κρις Πρέους.

Σύμφωνα με ανώνυμο Γερμανό αξιωματούχο, τον οποίο επικαλείται το Bloomberg, λεπτομερείς προσφορές υπέβαλαν η καναδική Magna International και η βελγική επενδυτική εταιρεία RHJ International. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Θουριγγίας, Χουέργκεν Ράινχολτζ, αποκάλυψε χθες ότι προσφορά θα κατέθετε και η Fiat.

Η γερμανική κυβέρνηση δέχεται προσφορές για την Opel και τη βρετανική μονάδα της, Vauxhall, μέχρι σήμερα, στις 6:00 μ.μ. (τοπική ώρα).

Η κυβέρνηση της ¶γγελα Μέρκελ σημείωσε «σημαντική πρόοδο» χθες, στις συνομιλίες της με κρατικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της KfW Group, με αντικείμενο την εξασφάλιση δανείων έως 1 δισ. ευρώ για την Opel, δήλωσε ο Ράινχολτζ.

Η GM, οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της πτώχευσης αν δεν αναδιαρθρωθεί μέχρι την 1η Ιουνίου, εμφανίζεται πρόθυμη να πουλήσει πλειοψηφικό ποσοστό της Opel. Η τελευταία λειτουργεί εργοστάσια, μεταξύ άλλων, στη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Πολωνία.

Οι εκπρόσωποι των RHJ, Magna και Fiat δεν σχολίασαν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα